PocketPC Aplikácie at bielik.org | Radoslav Bielik

Pondelok, aprl 6th, 2009

PocketPC Aplikácie

Táto stránka bude slúžiť na prezentáciu mojich drobností pre patformu PocketPC (t.j. zariadenia s Windows Mobile Professional). V súčasnosti ide len o jeden maličký program:

Call Timers 1.0 [freeware!]

Download Call Timers 1.0

Ide o jednoduchý program na zobrazenie dĺžky hovorov od posledného nulovania, v takej forme v akej ich poznám z platformy Windows 2003 Smartphone – v súčasnosti program zobrazuje samostatné počítadlo pre prichádzajúce a odchádzajúce hlasové hovory, počítadlo dĺžky dátových spojení, a dátum posledného nulovania počítadiel. V súčasnosti nie je možné nulovať počítadlá priamo z programu – je potrebné vôjsť do Histórie hovorov -> Menu -> Časovače hovorov a vynulovať počítadlá tu.

Prečo program vznikol: vo Windows 2003 Smartphone sa samostatné počítadlá pre prichádzajúce a odchádzajúce hovory zobrazovali štandardne, ale ako som zistil, v PDA zariadeniach s Windows Mobile 6.x Professional je dostupné len jedno počítadlo pre všetky hovory – teda vlastne 2 – jedno nulovateľné, a jedno pre úplne všetky hovory od prvého zapnutia telefónu. Keďže mám paušál s voľnými minútami, na počítadlo odchádzajúcich hovorov som si celkom zvykol a chýbalo mi. :)

Systémové požiadavky

Program potrebuje .NET Compact Framework 2.0, ktorý je predinštalovaný na Windows Mobile 6.0 a 6.1, takže stačí prehrať CAB súbor do zariadenia a nainštalovať. Po voliteľnej inštalácii Compact Framework 2.0 by mal fungovať aj na Windows Mobile 5.0 – ak to niekto má chuť vyskúšať a potrebuje pomoc, dajte mi vedieť cez komentár. Testoval som to na rozlíšeniach displeja od 240 x 240 do 480 x 640 (VGA).

Známe problémy

V niektorých prípadoch je zaznamenaná kratšia dĺžka hovoru, než jeho reálne trvanie. Rozdiely sú rôzne – môže ísť o rozdiel v sekundách, niekedy je však rozdiel veľký – v minútach. Ide o problém na úrovni operačného systému, keďže sa chybne zapisuje hodnota do registrov, a tým pádom sa chybne zobrazuje aj hodnota počítadiel dostupná cez históriu hovorov. Tento problém mám zatiaľ potvrdený na zariadeniach HTC Touch Pro a HTC Touch Diamond s lokalizovanou verziou Windows Mobile 6 Professional a Windows Mobile 6.1 Professional. Zatiaľ neviem s presnosťou určiť či ide o problém zariadení HTC, alebo o problém lokalizovanej verzie Windows Mobile. Technická podpora HTC v tejto veci zatiaľ nebola veľmi nápomocná…

CallTimers 1.0

21 komentáre(ov) » 23,644 views » Kategória , Rado o 15:43.

na vrch stránky


21 komentáre(ov)
to PocketPC Aplikácie

  1. on Nedea, aprl 5th, 2009 o 14:32:

    Zdravím, stáhnul jsem kdesi na internetu zřejmě Vaši aplikaci Call Timers pro Windows Mobile. Zatím je to asi nejúspěšnější aplikace tohoto druhu, jen škoda, že nepočítá odchozí sms. Chci se ale zeptat, jak se dají počítadla resetovat. Nikde jsem nenašel žádné tlačítko či podobnou volbu. Díky za odpověď a díky za program!

  2. on Pondelok, aprl 6th, 2009 o 16:00:

    @Ondřej:

    1) SMS – Tento program je veľmi jednoduchý, a iba zobrazuje údaje ktoré už sú v systéme uložené v registroch, a tam Windows Mobile ukladá len údaje o hovoroch. Vďaka tomu program nemusí bežať na pozadí. Do budúcna ale možno počítanie SMS budem nejako riešiť.

    2) Resetovanie počítadiel v programe zatiaľ nie je, keďže som nechcel zapisovať do registrov (už som to aj pridal do popisu programu hore). Nemal by to byť veľký problém, tak keď mi to časovo vyjde, spravím novú verziu kde už reset bude (tiež by som chcel pridať možnosť zvoliť si ktoré počítadlá sú viditeľné). Momentálne je potrebné resetovať štandardne cez Históriu hovorov – Ponuka – Časovače hovorov – tlačidlo Obnoviť (tak sa to volá v SK verzii Windows Mobile 6.1)

  3. on Pondelok, aprl 6th, 2009 o 20:31:

    Skvělé, moc děkuji! Budu se tedy těšit na novou verzi. Mějte se dobře!

  4. kato

    on Pondelok, aprl 20th, 2009 o 9:30:

    dobry den.ten call timers je opravdu super ale ten reset tam opravdu moc chybi nemuzete s tim neco udelat?.diky moc.

  5. on Utorok, aprl 21st, 2009 o 8:12:

    @kato: Moje časové možnosti sú momentálne veľmi obmedzené, ale sľubujem, že s tým v dohľadnej budúcnosti určite niečo spravím!

  6. ThomasPlana

    on Streda, mj 6th, 2009 o 10:41:

    Dobrý den, nainstaloval jsem si Call Timers na WM6 prof, kde mám nainstalované i sw od SPB, a špatně mi to počítá délky hovorů. Když se kouknu do seznamu hovorů tak jsem měl 2 minutový rozhovor a v Call Timers se mi objevilo pouze 1:09. Čím by to mohlo být?
    Dík

  7. on Utorok, mj 12th, 2009 o 20:50:

    @ThomasPlana: Tento problém mám aj ja na HTC Touch Diamond (WM 6.1 Pro). Jediné čo som zatiaľ zistil je to, že problém je priamo v OS Windows Mobile, keďže aj systémové počítadlá registrujú zlú dĺžku hovorov – sledoval som to jeden mesiac hovor po hovore. Skúšal som to riešiť s HTC Support no zatiaľ som sa k ničomu nedopracoval…

    Môžem Vás poprosiť o info, aké zariadenie máte?

  8. onlyreal

    on Nedea, jn 28th, 2009 o 16:02:

    Zdravim, dakujem za aplikaciu, presne toto hladam uz par dni. Testovane na HTC Touch HD a vyzera to ze funguje zatial bez problemov.
    Maly requestik: dalo by sa pridat dlzka posledneho hovoru?
    Dakujem.

  9. on Nedea, jn 28th, 2009 o 18:50:

    @onlyreal: Pokúsim sa údaj o dĺžke posledného hovoru pridať spolu s možnosťou resetovania počítadiel, keď sa už konečne dokopem k aktualizácii programu. :)

  10. milos

    on Nedea, jl 26th, 2009 o 13:29:

    Super aplikacia, hladal som nieco podobne uz dlhsiu dobu, testujem ju na HTC Touch Cruise 09 (Iolite) a zatial to funguje. Tesim sa na doplnky ktore tu uz boli spominane. Diky.

  11. milos

    on Nedea, august 23rd, 2009 o 19:54:

    Prvy reset pocitadla a uz mi to pocita minuty zle.

  12. Adaon

    on Streda, oktber 14th, 2009 o 20:05:

    Jak prosím provedu ten reset??? nebo je uz hotova ta nova verze ( mam 1.0 )? Diky

  13. on Streda, oktber 14th, 2009 o 20:20:

    @Adaon: Nie, bohužiaľ nová verzia ešte stále nie je hotová. Reset treba spraviť cez históriu hovorov – pri zobrazení “telefónu” je história dostupná cez pravú kontextovú ponuku – SK: História hovorov, EN: Call History.

    Z histórie opäť cez menu – SK: Časovače hovorov, EN: Call Timers. Potom už len stlačiť tlačítko – SK: Obnoviť (choré) EN: Reset.

  14. Panos

    on Sobota, november 21st, 2009 o 16:27:

    Rado, this is a great app! Thank you! I propose in your next version to include roaming calls duration and lifetime calls duration. Thanks again!

  15. on Pondelok, november 23rd, 2009 o 10:50:

    @Panos: Thank you for your suggestions, I’ll probably add a config page so that everyone can pick which timers they want displayed.

    The only problem is that I didn’t get a chance to maintain this app for a few months now. But I promise – I’ll release an update… one day! :)

  16. Marcel

    on Sobota, december 5th, 2009 o 23:13:

    Ahoj Rado, už delší dobu mě štvalo, že ve Windows Mobile 6 není počitadlo odchozích hovorů. Tak jsem zapátral na Internetu a našel tvou aplikaci – díky moc za ni!
    Mám HTC TyTN (Hermes) s Windows Mobile 6.0 Professional. Zkoušel jsem otestovat ten problém s nesprávným zápisem délky hovoru do registrů. První hovor délky cca 1:20 se zapsal správně. Jenže pak jsem měl hovor 18 minut a do registru zapsalo pouze 40 sekund!!! To je skutečně fatální!!! Je nějaká šance, že tento problém bude vyřešen? Jak to vidíš?

  17. on Utorok, december 8th, 2009 o 16:30:

    @Marcel: Bohužiaľ som nezistil nič nové – HTC v tejto otázke vôbec nebolo nápomocné a nemal som viac času na pátranie. Jediné čo mám sú len reporty od ľudí, ktorým to robí tiež.

    Takže neviem s istotou povedať či tento bug spôsobuje lokalizovaná distribúcia Windows, alebo HTC hardware… v priebehu týždňa by som mal mať možnosť otestovať to na HTC HD2 s anglickým WinMo, tak uvidím ako sa to bude chovať tam…

  18. McLareniak

    on Utorok, jl 6th, 2010 o 13:49:

    Neviete ci uz je novsia verzia pre HTC HD2 kde by sa dalo aj vynulovat tie merace?

    Dik

  19. on Pondelok, jl 12th, 2010 o 23:09:

    @McLareniak: Bohužiaľ ešte nie… ale na HD2 mal kolega tiež problém so zlým započítavaním dĺžky hovorov… :(

  20. Jaro

    on tvrtok, november 25th, 2010 o 11:26:

    Ahoj, funguje uz aj na HD2 ?

  21. on tvrtok, november 25th, 2010 o 14:03:

    @Jaro: Kolega, ktorý mal HD2 už prešiel na Android, takže nemám na čom testovať… ale celý problém som uzavrel ako problém telefónov HTC, keďže na všetkých ktoré som mal možnosť testovať sa tento problém vyskytoval, nezávisle na verzii OS, atď.

    Skrátka ako keby telefón zle ukladal do registrov informácie o dĺžke hovorov. Spoľahlivé počítadlo by sa tu dalo spraviť cez históriu hovorov, ale do toho sa mi nechcelo ísť.

Subscribe to comments or TrackBack to PocketPC Aplikácie

Zanechať komentár







Credits and stuff

Copyright © bielik.org | Radoslav Bielik | Powered by WP 4.0.38. | Based on Tree by Headsetoptions and MandarinMusing a minimal theme based on HyperBallad
Back to Content