Zdroj Seasonic X-560KM Gold at bielik.org | Radoslav Bielik

Streda, februr 27th, 2013

Zdroj Seasonic X-560KM Gold

Keď sme pred rokom dávali dohromady nové pracovné stanice, dali sme si na základe našich požiadaviek navrhnúť zostavu do daného cenového stropu. Malo ísť o vývojárske stroje a chceli sme kvalitnejšie komponenty, tiché skrinky, atď, zdroj s dobrou účinnosťou. A tak sme dostali Seasonic X-560KM Gold – pekný a solídny zdroj s modulárnou kabelážou, tichým 120mm ventilátorom, pasívnym chladením do 20% záťaže. Záruka 5 rokov. Stodvadsať eur za kus, a podľa referencií spoľahlivá značka.

Zdroje prišli dokonca v “exkluzívnom” balení, ktoré zahŕňalo aj akožehodvábne vrecko, v ktorom bol samotný zdroj, a tvrdé puzdro na suchý zips na modulárnu kabeláž. Podľa mňa plytvanie zle recyklovateľným materiálom na niečo, čo človek raz rozbalí a nainštaluje. Ale tak… asi aby človek mal pocit, že za svoje peniaze dostal niečo extra. ;)

No ale, prečo to vlastne všetko píšem? Lebo do roka sa obidva pobrali do večných lovíšť. Blbá séria? Prvý odišiel “natvrdo” po 3 dňoch prevádzky. Druhý umieral postupne, začalo to po asi 9 mesiacoch, až kým 7.2.2013, presne po 11 mesiacoch od kúpy, neodišiel definitívne.

Vytrápil nás dosť, lebo PC sa skrátka občas nedalo zapnúť. Najskôr tak raz mesačne. Potom raz za 2 týždne. Potom 2x týždenne. No vždy po odpojení káblov, otvorení skrine, ešte pred začiatkom nejakej diagnostiky, išlo zrazu všetko bez problémov niekoľko dní. Až nakoniec už nepomohlo nič… teda – nič. On sa chová čudne. Keď naň pripojíme Atom dosku (miniITX) tak nabehne bez problémov. Ale na PC s externou grafikou ani nepípne (s iným zdrojom mašina funguje spoľahlivo  už tretí týždeň) tak dúfam, že pri reklamácii to nepichnú do prvej mašiny a nevrátia s tým, že však “funguje”. Uvidíme.

Aktualizácia 9.4.2013: zdroj je späť, už takmer 2 týždne funguje, snáď mu to teda vydrží. Reklamácia trvala cca 5 týždňov, bola riešená výmenou (nové sériové číslo). Nejde o nový kus – evidentne bol použitý, zrejme výsledok inej reklamácie (a opravy).

Zanechať komentár » 10,399 views » Kategória Hlúposti , Rado o 19:49.

na vrch stránky


Zanechať komentár







Credits and stuff

Copyright © bielik.org | Radoslav Bielik | Powered by WP 4.0.38. | Based on Tree by Headsetoptions and MandarinMusing a minimal theme based on HyperBallad
Back to Content